torsdag den 3. september 2015

RSS og Blogroll

RSS (engReally Simple Syndication) betyder rigtig simpel syndikering eller let opdateringsstrøm.

RSS-feeds kan bruges til at gøre det nemmere for de besøgende at følge med i strømmen af informationer på ofte opdaterede hjemmesider så som nyhedssider/-tjenester og weblogs. Teknologien fungerer på den måde, at en side tilbyder en syndikation via RSS, dvs. et RSS-feed, som består af sidens indhold i en XML-version, som er specielt indrettet til at forskellige former for RSS-læsere kan læse den. Ved at sætte en RSS-læser op til at med jævne mellemrum besøge sådan et RSS-feed og scanne den for ændringer, kan man følge med i opdateringer uden at skulle besøge hjemmesiden selv. Det sætter en i stand til at følge med på et stort antal hjemmesider på en gang.
Det brugeren modtager i sin RSS-læser, er som regel en overskrift og et kort resumé, der linker til den webside, der leverer strømmen/nyheden. Selve RSS-læseren kan man som bruger enten have installeret på sin egen computer, eller man kan benytte en tilgængelig RSS-læser på internettet.

En blogroll er en lille liste med links, til andre blogs eller hjemmesider. De kan betegnes som dine ”blog-venner” og som nogen du står inden for, har en god blog. En ting der er vigtig at nævne, er at det ikke behøver at hedde en blogroll i sidebaren. Det kan være som tidligere nævnt blog-venner eller som på her på weblr.dk, Partners (Kan findes på bunden af min blog).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar